Recepti 03. listopada 2014.

Ravioli od bundeve i svježeg sira

gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristite sezonu bundeva i pripremite domaće raviole

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 90

Potrebno vam je

  • 200 g bundeva
  • 150 g svježi kravlji sir
  • 300 g oštro brašno
  • 3 kom jaje kokošje
  • 20 ml liker od badema
  • 20 g parmezan
  • sol

Priprema

  1. Pomiješajte sol, brašno, jaje i žlicu maslinova ulja. Dodajte dva jaja i izmiješajte. Premjestie na radnu površinu i gnječite deset minuta da dobijete glatko i elastično tijesto. Neka odstoji sat vremena.
  2. Bundevu narežite na kockice i pecite u pećnici zagrijanoj na 120°C oko sat vremena .
  3. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto i narežite ga na trake.
  4. U zdjelu sa svježim sirom protisnite bundevu, dodajte parmezan, ulijte liker od badema, posolite i pomiješajte. Smjesom nadjenite trake tijesta, rubove premažite s malo vode, preklopite ih i vilicom utisnite rubove.
  5. Kuhajte raviole u slanoj vodi 15 minuta.

Iskoristite sezonu bundeva i pripremite domaće raviole

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.