Recepti 13. listopada 2014.

Ravioli s nadjevom od mladog luka i mozzarelle

Ravioli s nadjevom od mladog luka i mozzarelle
gastro postao gastro.24sata.hr
Kušajte slasne domaće raviole punjene smjesom od mladog luka i mozzarelle.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 396

Tijesto za raviole

  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 1.75 dl voda
  • 0.50 mala žlica sol

Nadjev za 30 komada

  • 400 g mladi luk
  • 100 g maslac, neslani
  • 250 g mozzarella

Priprema

  1. Za raviole - U brašno umutiti vodu, i sol.
  2. Zamijesiti te staviti u zdjelu. Poklopiti mokrom krpom i ostaviti da odstoji 1 sat. Napomena: ne smije se mijesiti više puta jer će tijesto postati žilavo.
  3. Za nadjev - Mladi luk očistiti, sitno nasjeckati, sotirati na maslacu, dodati naribanu mozzarellu.
  4. Tijesto razvaljati na 1 mm debljine. S obručem promjera 8 cm izraditi krugove, staviti pola žlice nadjeva na svaki krug.
  5. Namočiti s vodom pola ruba kruga, preklopiti gornji dio tijesta, "cik cak" lijepiti tijesto. Na tavi raviole kratko popržiti, dodati vruću vodu u tavu i kratko kuhati 4 min. Ako vam je ostalo mladog luka, narezati na sitne ploškice,sotirati kratko na maslacu. Po želji miksati u blenderu.

Kušajte slasne domaće raviole punjene smjesom od mladog luka i mozzarelle.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.