gastro postao
Recept za domaće raviole s kozjom skutom i mladim špinatom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 505
Potrebno vam je
- 500 g glatko brašno
- 3 g jaje kokošje
- ulje maslinovo
- 100 g šparoge, divlje
- 300 g mladi špinat
- 200 g skuta
- 300 g škampi
- riblji temeljac
- sol
- svježe mljeveni papar
- maslac, slani
- vino bijelo
- 0.50 dl vrhnje za kuhanje
Priprema
- Glatko tijesto za raviole umijesite od brašna, jaja, soli, i malo maslinova ulja. Razvaljajte ih i izrežite na pravilne krugove. Koristite modlice ili običnu čašu.
- Nadjev pripremite tako da skuhate špinat, ocijedite te sitno nasjeckate. Važno ga je dobro ocijediti kako smjesa za punjenje ne bi bila vodenasta. Pomiješajte ga sa skutom, posolite i popaprite.
- Na tijesto dodajte po žličicu nadjeva i preklopite u obliku polumjeseca. Pažljivo stisnite rubove vilicom kako nadjev ne bi izašao. Kuhajte u slanoj vodi 5 minuta dok ne isplivaju.
- Očišćene repiće škampi i blanširane šparoge pržite na malo maslinova ulja, no vrlo kratko.
- Podlijte ih s malo bijelog vina i temeljcem od ribe ili škampi te dodajte sasvim malo vrhnja za kuhanje.
- Raviole ocijedite i dodajte umaku. Zagrijte na srednjoj vatri da se sastojci prožmu. Dodajte kuglicu maslaca i svježe ribani parmezan.
- Po želji doradite maslinovim uljem.
Izvor "Mali i slasni zalogaji", Zoran Gajić