Recepti 13. listopada 2014.

Ravioli sa škampima, skutom i špinatom

Ravioli sa škampima, skutom i špinatom
gastro postao gastro.24sata.hr
Recept za domaće raviole s kozjom skutom i mladim špinatom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 505

Potrebno vam je

  • 500 g glatko brašno
  • 3 g jaje kokošje
  • ulje maslinovo
  • 100 g šparoge, divlje
  • 300 g mladi špinat
  • 200 g skuta
  • 300 g škampi
  • riblji temeljac
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • maslac, slani
  • vino bijelo
  • 0.50 dl vrhnje za kuhanje

Priprema

  1. Glatko tijesto za raviole umijesite od brašna, jaja, soli, i malo maslinova ulja. Razvaljajte ih i izrežite na pravilne krugove. Koristite modlice ili običnu čašu.
  2. Nadjev pripremite tako da skuhate špinat, ocijedite te sitno nasjeckate. Važno ga je dobro ocijediti kako smjesa za punjenje ne bi bila vodenasta. Pomiješajte ga sa skutom, posolite i popaprite.
  3. Na tijesto dodajte po žličicu nadjeva i preklopite u obliku polumjeseca. Pažljivo stisnite rubove vilicom kako nadjev ne bi izašao. Kuhajte u slanoj vodi 5 minuta dok ne isplivaju.
  4. Očišćene repiće škampi i blanširane šparoge pržite na malo maslinova ulja, no vrlo kratko.
  5. Podlijte ih s malo bijelog vina i temeljcem od ribe ili škampi te dodajte sasvim malo vrhnja za kuhanje.
  6. Raviole ocijedite i dodajte umaku. Zagrijte na srednjoj vatri da se sastojci prožmu. Dodajte kuglicu maslaca i svježe ribani parmezan.
  7. Po želji doradite maslinovim uljem.

Izvor "Mali i slasni zalogaji", Zoran Gajić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.