Recepti 01. rujna 2016.

Neka stan zamiriši: Sočna rebrica pečena u vinu

Rebrica
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Rebarca će poprimiti jedinstven okus zbog sjajne tehnike pečenja

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 355

Potrebno vam je

  • 800 g svinjska rebrica
  • 1 mala žlica mješavina suhih začina
  • 100 ml vino bijelo
  • 2 mala žlica češnjak
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Isperite i posušite rebra. Utrljajte maslinovo ulje u meso pa začinite solju, paprom, češnjakom i mješavinom začinskog bilja. Ostavite da odstoji 15-ak minuta.
  2. Za to vrijeme ugrijte pećnicu na 180°c. Stavite meso u lim za pečenje i pecite 30 minuta.
  3. Nakon toga meso prelijte bijelim vinom i pecite još sat vremena, a poslije 15 minuta žlicom prelijte meso vinom iz lima.

Rebarca će poprimiti jedinstven okus zbog sjajne tehnike pečenja

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.