gastro postao
Poslužite tek nakon što su ribice u marinadi provele najmanje jednu noć, ribice će se očuvati i tjedan dana ako su dobro prekrivene marinadom
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 316
Potrebno vam je
- 500 g girica
- 4 režanj češnjak
- 1 grančica kadulja
- 1 grančica ružmarin
- 1 grančica origano
- 5 dl vinski ocat
- 3 dl ulje suncokretovo
- sol
- 50 g pšenično brašno, bijelo
Priprema
- Očistite, operite i pažljivo osušite ribice, potom ih protresite u papirnatoj vrećici u koju ste stavili brašno i sol. Otresite višak brašna s ribica i ispržite ih na većoj količini vrelog ulja, a potom ih ostavite da se suše na upijajućem papiru.
- U tavici popržite krupno narezani češnjak, kadulju i ružmarin, a nakon nekoliko trenutaka dodajte i origano i ocat. Ostavite smjesu da lagano kuha pa izlijte preko ribica koje ste stavili u dublju staklenu ili keramičku posudu.