Recepti 08. ožujka 2024.

Najslasniji spoj: Riblje pogačice s krumpirom

riblje pogačice
Riblje pogačice foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Napravi ove jednostavne i ukusne riblje pogačice od fileta bijele ili plave ribe uz koje će savršeno pristajati tartar umak

Najmanje što želimo kad se u petak vratimo s posla (i veselimo se vikendu) jest nakuhavati neka komplicirana (riblja) jela. I zato ti donosimo ovaj odličan recept - naše riblje pogačice svidjet će se svim ukućanima, čak i onima koji baš ne vole ribu.

Odaberi omiljenu ribu, kombiniraj je s krumpirom i ostatkom divnog povrća pa oblikuj okruglice. Poprži ih u ulju, a dok se one peku pripremi domaći tartar umak tako da pomiješaš majonezu, sitno sjeckane krastavce i malo vrhnja, dodaj začine po želji.

 

Oslić u pivskom tijestu Možda vas zanima... Danas je Dan tartar umaka, pripremi ga uz omiljeni riblji zalogaj Špajza

 

 

Riblje pogačice posluži uz tartar umak i finu sezonsku salatu. 

tartar umak | Author: Anna Nekrashevich/Pexels Tartar umak i domaći kruh foto: Anna Nekrashevich/Pexels

Riblje pogačice s krumpirom

(8 porcija, srednje zahtjevno, 45 minuta)

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 350 g bijele ribe
  • 1/2 šalice graška (1 šalica = 250 ml)
  • 1 šalica mrkva, crvena
  • 0.50 šalica kukuruz u slanoj vodi
  • 4 komada mladog luka
  • 1/3 šalice nasjeckanih listića peršina
  • 2 žumanjka
  • 3/4 šalice krušnih mrvica
  • 2 žlice ulja
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Postupak:

  1. Skuhaj krumpir i zgnječi ga.
  2. Dodaj mu nasjeckane filete ribe, mješavinu povrća, sjeckani luk, peršin i žumanjke.
  3. Posoli i popapri pa od smjese oblikuj 16 pogačica.
  4. Uvaljaj ih u krušne mrvice te ispeci na ulju. 

 

tuna tartar Možda vas zanima... Kako napraviti jednostavan tuna tartar za 10 minuta Špajza Losos u škartocu Možda vas zanima... Losos u škartocu bit će spreman dok trepneš Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.