gastro postao
Rižoto koji će vas svojom intezivnom bojom osvojiti već na prvi pogled
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 13
Potrebno vam je
- 3 žlica maslac, slani
- 1 kom luk ,crveni
- 1 šalica riža, nepolirana
- 1 šalica voda
- 1 šalica vino bijelo
- sol
- šafran
Priprema
- Na maslacu prepržite sitno isjeckani crveni luk, dodajte veliku šalicu riže i pustite da riža postane staklasta.
- Zatim dodajte jednu šalicu tople vode i jednu šalicu slatkog bijelog vina, posolite i na vrhu noža dodajte sitno usitnjeni šafran. Poklopite i pustite da kuha poklopljeno na maloj vatri 20 minuta.
- Kad je gotovo riža ostaje na suhom bez vode. Servirajte povrće i rižu bez miješanja.