gastro postao
Volite li boje na tanjuru, ovo je recept za vas.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 99
Potrebno vam je
- 6 šalica povrtni temeljac
- 3 žlica ulje maslinovo
- 2.50 žlica maslac, neslani
- 1 kom luk ,crveni
- 2.50 šalica riža, dugog zrna
- 0.75 šalica wine makers of croatia bijelo vino
- 1 prstohvat sol
- 1 kom radič, crveni
- 100 g gorgonzola
- 0.50 mala žlica papar
- 0.25 šalica peršin, list
Priprema
- Ugrijte temeljac i pustite da zavrije. Zagrijte dvije žlice ulja s dvije žlice maslaca u tavi na umjerenoj vatri. Dodajte nasjeckan luk i pržite dok ne postane proziran, oko deset minuta. Uspite rižu i pržite nekoliko minuta.
- Ulijte vino i malo soli pa miješajte dok riža ne upije vino. Ulijte pola šalice vrućeg temeljca i kuhajte miješajući dok riža ne upije tekućinu. Nastavite dodavati po pola šalice temeljca dok ne potrošite.
- Kuhajte oko 20 minuta. Narežite radič. Ugrijte žlicu ulja u tavi i dodajte radič pa ga malo posolite. Pržite nekoliko minuta. Maknite rižu s vatre pa umiješajte gorgonzolu, radič, papar, peršin i ostatak maslaca. Posolite i ostavite poklopljeno pet minuta.
Izvor Skuhatćute