gastro postao
Rižoto od bundeve i gorogonzole po receptu Gianfranca Crepaldija
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 516
Potrebno vam je
- 600 g hokaido bundeva
- 120 g luk ,crveni
- povrtni temeljac
- 250 g riža, carnaroli
- 2 dl vino bijelo
- 100 g gorgonzola
- 30 ml ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 40 g grana padano
Priprema
- Bundevu očistite i narežite na kockice.
- Pripremite temeljac od povrća (mrkve, celera, crvenog luka).
- Polovicu narezane bundeve zapecite u pećnici, a drugu polovicu popržite u woku na malo maslinova ulja tako da ostane u obliku kockica.
- Na zagrijano maslinovo ulje dodajte sitno nasjeckani luk i pirjajte do zlatnožute boje. Dodajte rižu, popržite je nekoliko minuta lagano miješajući i dodajući bijelog vina ili prosecca. Čim se vino ukuha, dodavajte topli temeljac stalno miješajući 7-8 min.
- Dodajte bundevu iz pećnice da se izmiješa s rižom i dalje miješajući na laganoj vatri dok sva tekućina ne ispari. Posolite prema želji.
- Pred kraj dodajte komadiće bundeve iz woka te sir gorgonzolu. Kušajte te dodajte soli i papra prema potrebi.
- Uklonite s vatre i pustite da odstoji 2-3 minute.
Rižoto od bundeve i gorogonzole po receptu Gianfranca Crepaldija