Recepti 23. svibnja 2016.

Danas ručamo: Rižoto od raštike i gljiva

Rižoto od raštike i gljiva
foto: Tino Jurić/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan rižot chefa Zdravka Perića koji će vas oduševiti

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 1

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 3212

Potrebno vam je

  • 70 g riža, carnaroli
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 1 prstohvat peperoncin
  • 50 g raštika
  • 50 g gljive miješane, razne
  • 1 l povrtni temeljac
  • limunova korica
  • parmezan

Priprema

  1. Radite klasični rižoto podlijevajući rižu temeljcem.
  2. Kad je riža skoro gotova, nakon otprilike 15 minuta, dodajte sjeckane gljive i blanširanu raštiku te završite kuhanje.
  3. Začinite parmezanom prema želji i koricom limuna.Nikako nemojte prekuhati gljive i raštiku jer moraju biti "na zub".

Izvor Zdravko Perić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.