gastro postao
Jednostavan rižot chefa Zdravka Perića koji će vas oduševiti
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 1
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 3212
Potrebno vam je
- 70 g riža, carnaroli
- 0.50 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 1 prstohvat peperoncin
- 50 g raštika
- 50 g gljive miješane, razne
- 1 l povrtni temeljac
- limunova korica
- parmezan
Priprema
- Radite klasični rižoto podlijevajući rižu temeljcem.
- Kad je riža skoro gotova, nakon otprilike 15 minuta, dodajte sjeckane gljive i blanširanu raštiku te završite kuhanje.
- Začinite parmezanom prema želji i koricom limuna.
Nikako nemojte prekuhati gljive i raštiku jer moraju biti "na zub".
Izvor Zdravko Perić