gastro postao
Kombinacija riže, nara i Jakobovih kapica nas je iskreno oduševila
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 593
Potrebno vam je
- 12 kom jakopska kapica
- 200 g riža, polirana (ili brašno )
- 50 g maslac, slani
- 0.10 l vino bijelo
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom dalmatinski šipak
- 150 g rukola
- 0.50 l aceto balsamico
- 0.50 l ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- U posudu na malo masnoće stavimo sitno sjeckani luk da se prži. Zatim dodajemo rižu i sve zajedno još malo pržimo.
- Podlijemo bijelim vinom i temeljcem (ili vodom) i lagano pirjamo. Začinimo.
- Kad je riža već pri kraju gotova, dodajemo sjemenke šipka koje smo odvojili i lagano premiješamo. Pri kraju dodamo malo maslaca i sve sjedinimo.
- Jakobove kapice, koje smo prethodno očistili i dobro isprali od pijeska, prepržimo na maslacu uz dodatak malo maslinovog ulja.
- Serviramo kao da na podlogu stavljamo salatu od rikule koju smo pomiješali s ostatkom šipka, aceta balsamica, soli, papra i maslinovog ulja.
Kombinacija riže, nara i Jakobovih kapica nas je iskreno oduševila
Izvor Branko Ognjenović