gastro postao
Zbog cvjetače koja nije prekuhana rižoto će imati okus svježine, a đumbir i peperoncino dat će mu finu pikantnost koja će zamijeniti papar i zagrijati nepca
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 392
Potrebno vam je
- 400 g smeđa riža
- 8 kom jakopska kapica
- 1 kom cvjetača (listovi i cvijet)
- 0.50 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- povrtni temeljac
- vino bijelo
- đumbir u prahu
- peperoncin
- sol
- limun
- ulje maslinovo
Priprema
- Sitno nasjeckajte luk i kratko ga pržite na maslinovu ulju dok ne postane staklast. Nemojte ga pregrijati da ne zagori i potamni.
- Cvjetaču očistite i razdvojite na pupoljke. Dodajte je na tavu s maslinovim uljem i lukom. Dodajte i očišćene školjke kapesante. Posolite.
- Dodajte vršak svježeg peperoncina i podlijte bijelim vinom. Promiješajte i kada cvjetača uvene i školjke se napola skuhaju, dodajte carnaroli rižu. Podlijte ribljim ili povrtnim temeljcem. Lagano miješajte kako bi se riža oblila sokovima.
- Nekoliko minuta prije nego što je riža posve skuhana, umiješajte žličicu ribanog đumbira. Kratko promiješajte i pokapajte maslinovim uljem.
Zbog cvjetače koja nije prekuhana rižoto će imati okus svježine, a đumbir i peperoncino dat će mu finu pikantnost koja će zamijeniti papar i zagrijati nepca
Izvor "Tako me mama učila", Marina Gaši