Recepti 15. lipnja 2016.

Rižoto s gljivama i kikirikijem

Rižoto s gljivama
gastro postao gastro.24sata.hr
Neobična kombinacija gljiva, tikvica i kikirikija koju se isplati probati

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 586

Potrebno vam je

  • 3 kom šampinjoni (uzgojeni)
  • 2 kom tikvice, zelene
  • 0.50 šalica riža, polirana (ili brašno )
  • 0.50 šalica kikiriki
  • ulje suncokretovo
  • mješavina suhih začina
  • svježe mljeveni papar
  • đumbir u prahu

Priprema

  1. Šampinjone narežite na ploške, a tikvice očistite i nasjeckajte na kockice. Sve stavite u tavu s malo ulja pa dodajte začine.
  2. Nakratko propržite dok sve ne omekša. Dodajte rižu i miješajte dolijevajući vodu. Pustite da se kuha pa prije kraja dodajte mljeveni kikiriki.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.