gastro postao
Savršena kombinacija gljiva i riže stopljena u ukusnom rižotu uz dodatak naribanog sira i timijana
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 468
Potrebno vam je
- 4 kom vrganj
- 1.50 šalica riža,arborio
- 1 kom luk ,crveni
- 4 žlica parmezan
- 0.50 žlica maslac, slani
- 1.50 šalica pileći temeljac
- sol
- papar
- 1 žlica ulje maslinovo
Priprema
- Vrganje očistite od zemlje pa ih narežite na tanje ploške. Luk narežite na kockice.
- Na maslinovom ulju popržite luk, dodajte rižu i pržite dok ne postane staklasta. Podlijte temeljcem da prekrije rižu, začinite sa soli i paprom. Povremeno promiješajte i podlijevajte rižoto.
- Kada je riža skoro gotova dodajte vrganje te pirjajte još 5 minuta. Skinite sa vatre pa umiješajte maslac.
Savršena kombinacija gljiva i riže stopljena u ukusnom rižotu uz dodatak naribanog sira i timijana