Recepti 03. listopada 2014.

Rolada od krumpira s povrćem i piletinom

gastro postao gastro.24sata.hr
Nadjevenu roladu premažite jajem ili vodom kako bi izvana bila što hrskavija

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 127

Tijesto

  • 2 kom jaje kokošje
  • 3 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 10 g suhi kvasac
  • 6 žlica pire krumpir

Nadjev

  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 500 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 žlica rajčica, ukuhana (konc. 10%)
  • 2 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 1 kom paprika, žuta (mesnata)
  • 1 šalica peršin, list
  • celer, list

Priprema

  1. Pomiješajte pire s jajima, kvascem, brašnom i malo soli. Umijesite tijesto koje se ne lijepi i ostavite da se diže na toplome mjestu.
  2. Na ulju prepržite mljevenu piletinu pa dodajte luk i promiješajte. Nakon toga dodajte povrće, peršin i koncentrat rajčice.
  3. Umiješajte vrhnje pa kuhajte dok ne prokuha. Razvaljajte tijesto i nadjenite smjesom pa zarolajte. Pecite na 180°C 40 minuta.

Nadjevenu roladu premažite jajem ili vodom kako bi izvana bila što hrskavija

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.