gastro postao
Sočna mesna rolada idealno je jelo za nedjeljni ručak
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 357
Potrebno vam je
- 300 g mljevena junetina
- 300 g svinjetina,srednje masna
- 2 kriška kruh pšenični, bijeli
- 1 režanj češnjak
- 5 kom jaje kokošje
- 2 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- sol
- mješavina suhih začina
- svježe mljeveni papar
- ulje suncokretovo
- 1 kom peršin, list
Priprema
- Kiflu ( ili dvije šnite kruha)narežite i potopite u mlijeko.
- Crveni luk očistite i što sitnije nasjeckajte (najbolje-naribajte). Mljeveno meso (junetinu i svinjetinu) stavite u dublju posudu i dodajte kiflu, koju ste ocijedili od mlijeka, koja ne smije biti previše suha (najbolje da je rukama vadite iz mlijeka i cijedite rukama). U smjesu dodajte sol, jaje, crveni luk i češnjak, papar i sjeckani peršin, pa sve lijepo izmiješajte i izgnječite da se smjesa izjednači. Stavite u frižider da odstoji pola sata.
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Ogulite 4 kuhana jaja.
- Uzmite duguljastu vatrostalnu posudu, namažite je uljem, pa rastanjite smjesu od mljevenog mesa po dnu posude i poredajte jaja po sredini mesa.
- Namažite ruke uljem, pažljivo podignite stranice i prekrijte jaja. Rukama lijepo oblikujte masu da dobijete roladu i premažite je uljem. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 40 minuta.
- Tijekom pečenja prelijevajte roladu sokom u kojem se peče.
Sočna mesna rolada idealno je jelo za nedjeljni ručak