gastro postao
Umjesto slatkog nadjeva, palačinke napunite pilećim mesom i poslužite uz umak od gljiva
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 262
Palačinke
- 20 g kvasac, svježi
- 8 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 300 g pšenično brašno, bijelo
- 4 kom jaje kokošje
- 0.25 žličica sol
Pileća prsa
- 500 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 3 žlica ulje, biljno
Bešamel
- 40 g maslac, slani
- 40 g pšenično brašno, bijelo
- 1 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- muškatni oraščić
- 400 g gljive miješane, razne
- 0.50 kom luk ,crveni
- sol
- papar
- 1 dl vrhnje za kuhanje
Priprema
- Za tijesto rastopite kvasac u tri dl mlakog mlijeka. Umiješajte 50 g prosijanog brašna i ostavite na toplome pola sata.
- Zatim dodajte preostalo brašno i mlako mlijeko, žumanjke i sol. Sve dobro razmutite pa umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka. Ostavite tijesto da odstoji još pola sata.
- Narežite prsa pa ih prepržite na ulju sa svih strana dok ne porumene, oko 10-15 minuta. Maknite s vatre.
- U drugoj posudici pripremite bešamel. Na maslacu prepržite brašno i zalijte mlijekom. Začinite solju, paprom i oraščićem te kuhajte miješajući dok umak ne postane gust i gladak.
- Dodajte mu komadiće mesa, promiješajte i ostavite na toplome. U tavi na malo masnoće prepržite nasjeckani luk i narezane gljive.
- Kad omekšaju, ukuhajte vrhnje.
- Ispecite palačinke, nadjenite ih piletinom, preklopite i poslužite uz umak od gljiva.