gastro postao
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 245
Potrebno vam je
- 200 g grah, bijeli
- 400 g krumpir, mladi
- 400 g rajčica, crvena
- 4 kom mladi luk
- 1 kom čili papričica
- 4 žlica ulje maslinovo
- 1 kom limun
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Ako ste imali suhi grah, namočite ga preko noći u hladnoj vodi i kuhajte dok nije skuhan. Nemojte ga soliti. Sljedećeg dana bacite vodu, isperite i lagano kuhajte 1 sat. Ocijedite i ohladite. Ako koristite grah iz konzerve dobro ga isperite.
- Kuhajte krumpir s korom na laganoj vatri oko 20 minuta. Kada se ohladi, ogulite ga i narežite na kriške.
- Pomiješajte grah, krumpir i rajčicu kojoj ste prethodno skinuli kožicu (tako da uronite nakratko rajčice u kipuću vodu).
- Preljev od mladog luka, čilija, ulja, limunovog soka, soli, papra, peršina i limunove korice prelijte preko krumpira, rajčica, graha, dobro izmiješajte i poslužite.
Izvor Đurđica Protić i Lorenka Copić