gastro postao
Proljetno jelo s finom azijskom marinadom koje možete napraviti po svom ukusu
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 297
Potrebno vam je
- 500 g heljda
- 1 dl soja umak
- 1 kom đumbir, korijen
- 50 g šećer, kristal
- 0.03 l ulje sezamovo
- 0.50 vezica korijander
- 1 režanj češnjak
- 100 g mladi luk
- 50 g rotkvica, crvena
- 50 g paprika, zelena
- 50 g tikvice, zelene
- 0.50 vezica klice graška
- 100 g mrkva, crvena
Priprema
- Heljdine rezance kratko skuhajte i šokirajte hladnom vodom.
- U woku prepržite kratko sjeckano povrće i podlijte soja umakom, dodajte đumbir, češnjak, šećer te odstranite s vatre
- Pomiješajte povrće s rezancima, nasjeckajte korijander i naribajte rotkvice.
Izvor Tomislav Nikšić