gastro postao
Pri izboru manga pripazite da ne bude prezreo i obavezno ga ogulite
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 143
Potrebno vam je
- 300 g kozica velika
- 1 kom komorač, glavica
- 1 kom mango (mesnati dio)
- 1 kom crvena paprika
- 1 kom limun
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
- 200 g matovilac
Priprema
- U malo slane vode i limunova soka vrlo kratko, 3 do 4 minute, skuhajte svježe kozice. Odvojite ih od glave i repiće očistite.
- Mladu salatu –možete odaberati lollo rosso koju možete pronaći na tržnicama ili u samoposlugama, a u zamjenu možete koristiti običnu zelenu salatu, matovilac ili rikolu – složite kao podlogu.
- Odaberite zreli mango, ogulite ga i narežite na jednake ploške.
- Crvene paprike babure očistite i narežite na kockice.
- Svježi korijen koromača narežite na tanke trakice. Dobro će se listati pa ćete dobiti lijepe hrskave lađice.
- Na salatu složite tople repiće kozica, ploške manga, trakice koromača i kockice paprike. Između slojeva kapnite malo maslinova ulja.
- Pokapajte limunovim sokom, posolite i popaprite te na vrhu po želji doradite s još malo ulja.
Izvor 'Mali i slasni zalogaji'; Zoran Gajić