gastro postao
Iskoristite ljeto za pripremanje šalše od domaćih rajčica koju možete koristiti za milijun drugih jela
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 36
Potrebno vam je
- 4000 g rajčica, crvena
- 1500 g kapula
- 1 dl ulje maslinovo
- sol
- šećer, kristal
Priprema
- Rajčice oprati, preliti kipućom vodom i oguliti pa ih narezati na komadiće.
- Kapulu očistiti i sitno nasjeckati, zatim kratko prepržiti na malo maslinovog ulja, zatim dodati rajčicu, umiješati malo šećera te posoliti i pirjati dok se šalša ne zgusne na laganoj vatri.
- Na ovaj temeljni recept možemo dodavati začine po želji i to: metvicu, vlasac, mažuran, lovor, mravinac, celer, mrkvu, češnjak, bosiljak, kapare, pinjole, kvasinu, balsamico, ružmarin, grožđice, bademe, kadulju, papar, koricu limuna, prošek,suho vino ili med.
- Ukoliko je šalša prekisela izbalansirajte je sa šećerom ili medom.