Recepti 13. listopada 2014.

Šalša od poma

Šalša od poma
gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristite ljeto za pripremanje šalše od domaćih rajčica koju možete koristiti za milijun drugih jela

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 36

Potrebno vam je

  • 4000 g rajčica, crvena
  • 1500 g kapula
  • 1 dl ulje maslinovo
  • sol
  • šećer, kristal

Priprema

  1. Rajčice oprati, preliti kipućom vodom i oguliti pa ih narezati na komadiće.
  2. Kapulu očistiti i sitno nasjeckati, zatim kratko prepržiti na malo maslinovog ulja, zatim dodati rajčicu, umiješati malo šećera te posoliti i pirjati dok se šalša ne zgusne na laganoj vatri.
  3. Na ovaj temeljni recept možemo dodavati začine po želji i to: metvicu, vlasac, mažuran, lovor, mravinac, celer, mrkvu, češnjak, bosiljak, kapare, pinjole, kvasinu, balsamico, ružmarin, grožđice, bademe, kadulju, papar, koricu limuna, prošek,suho vino ili med.
  4. Ukoliko je šalša prekisela izbalansirajte je sa šećerom ili medom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.