Recepti 03. listopada 2014.

Šarena jaja

gastro postao gastro.24sata.hr
Slatka čokoladna poslastica koja će oduševiti najmlađe

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 487

Potrebno vam je

  • 0.50 šalica maslac, slani
  • 1 mala žlica ekstrakt vanilije
  • 225 g krem sir
  • 1100 g šećer, u prahu
  • 1 šalica maslac od kikirikija
  • 1 šalica kokosovo brašno
  • 1 šalica kakao u prahu, nezašećereni
  • 2 šalica tamna čokolada s narančom
  • 2 šalica bijela čokolada

Priprema

  1. U zdjeli izmiješajte maslac, vaniliju i kremasti sir. umiješajte šećer i zamijesite tijesto. Podijelite ga na četiri dijela. Jedan ostavite kakav jest, u drugi umiješajte maslac s kikirikijem, u treći kokosovo brašno, a u zadnji kakao. Svaki dio oblikujte u jaja pa ih posložite na obložen lim za pečenje i stavite u hladnjak na sat vremena.
  2. Na pari posebno otopite tamnu i bijelu čokoladu dok ne dobijete glatku smjesu. Ako vam se smjesa čini pregusta, umiješajte žlicu biljnog ulja. Neka jaja uvaljajte u tamnu, a neka u bijelu čokoladu, stavite na lim i opet u hladnjak na pola sata da očvrsnu.
  3. Prema želji ih još ukrasite orašastim plodovima, čokoladnim mrvicama ili kokosom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.