gastro postao
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 24
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 1 dl Mlijeko
- 2 kom Žumanjac
- 7 dag Šećer
- 1 kom Želatina
- 25 dag Jagode
- 5 dl Šlag
- 50 dag Piškote
- 25 dag Jagode za ukrašavanje
Priprema
- Mlijeko, žumanjke i šećer miješati na pari, dodati želatinu koju smo prethodno namočili prema uputama na vrečici.
- Maknuti sa pare i ohladiti, dodati jagode isjeckane na manje listiće ili kockice i za kraj pomiješati šlag sa ostatkom kreme.
- Piškote se mogu prema želji močiti u čaj, kavu ili mlijeko.
- Stavljati na dno kalupa i preliti kremu, ohladiti. Nakon hlađenja maknuti kalup, okružiti piškotama i dodati polovice jagoda na vrh torte prema želji.
- Po želji ukrasiti i šlagom.