Recepti 17. ožujka 2017.

Sasvim novo lice obožavanog brancina!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Mirisna kombinacija ribe s delikatnim kaparima, oduševit će vas svojom jednostavnošću.

S obzirom na to da većina ljudi petkom jede ribu, ovo je sjajna ideja koju biste mogli iskoristiti! 

Ukusno meso brancina, sljubljeno s hrskavim kaparima i mirisnim uljem od avokada i limuna, prava je delicija koju možete poslužiti i za neki važan ručak ili večeru.

Kapare | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Sastojci:

  • Za ulje:
  • 3 organska, nešpricana limuna
  • 130 ml ulja od avokada
  • Za kapare:
  • 240 g kapara
  • 350 ml ulja od kikirikija
  • Za ribu:
  • 6 fileta brancina
  • 2 žličice sitno sjeckanog kopra

Priprema:

  1. Oguliti tanko koricu limuna, pazeći pritom da ne zarežete u bijeli, gorki dio
  2. Preliti koricu limuna uljem od avokada u posudi za kuhanje i staviti na laganu vatru te pustiti da počne lagano krčkati
  3. Pustiti da se kuha otprilike 5 minuta pa maknuti s vatre
  4. Kapare ocijediti od vode u kojoj su bili konzervirani te ih dobro posušiti na papirnatim ručnicima
  5. Zagrijati ulje od kikirikija te pržiti osušene kapare oko 4 - 5 minuta, dok ne postanu hrskavi
  6. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
  7. Dobro premazati filete pripremljenim uljem od limunove korice i avokada te ih posoliti i popapriti
  8. Poslagati filete na lim obložen papirom za pečenje te ih peći u zagrijanoj pećnici 12 - 15 minuta
  9. Poslužiti tople filete pokapane s još ulja od avokada, koprom i s hrskavim kaparima te kuhanim krumpirom 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.