gastro postao
Starinsko jelo u kojem rado uživamo i danas
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 631
Potrebno vam je
- 700 g svinjetina,srednje masna
- 700 g kupus kiseli (glave, sirove svj.)
- 200 g luk ,crveni
- 300 ml pelati
- 1 žlica paprika u prahu
- 1 žlica pšenično brašno, bijelo
- 100 ml vrhnje kiselo (10% masti )
- 1.50 žlica ulje, biljno
Priprema
- Svinjetinu ( vratinu )narežite na manje komade. Kupus sitno nasjeckajte i prokuhajte.
- Na ulju u tavi prepržite luk pa dodajte meso i pelate te poklopite i kuhajte na laganoj vatri.
- Kad meso omekša, dodajte mljevenu papriku, brašno, kuhani kupus i prokuhajte.
- Umiješajte vrhnje i poslužite.
Starinsko jelo u kojem rado uživamo i danas