Recepti 03. listopada 2014.

Semifreddo s limunom

limun-semifreddo
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Osvježavajući kolač s limunom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 363

Potrebno vam je

  • 0.50 šalica listići badema
  • 1.75 šalica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 50 g šećer, kristal
  • 7 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 0.50 šalica limunov sok
  • 1.66 žlica limunova korica
  • 0.25 mala žlica sol
  • 2 šalica bobičasto voće

Priprema

  1. Obložite duguljasti lim za pečenje plastičnom folijom tako da visi izvan okvira. Pospite bademima.
  2. Električnim mikserom istucite vrhnje pa ostavite u hladnjaku. Pomiješajte 1.25 štalice šećera sa žumanjcima, limunovim sokom i žlicom kore te dodajte sol. Stavite na paru i miješajte dok se ne zgusne.
  3. Maknite s pare pa miksajte dok se ne ohladi. Dodajte ohlađeno tučeno vrhnje i prebacite smjesu u lim za pečenje. Poravnajte i preklopite plastičnom folijom pa ostavite u zamrzivaču na osam sati. Prije posluživanja, prema želji, pospite malinama i ostatkom šećera te ukrasite s dvije žličice limunove kore.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.