Recepti 13. listopada 2014.

Škampi na štapiću s kapulicom u cikli

gastro postao gastro.24sata.hr
Brzo i ukusno jelo kojim ćete, ako se potrudite oko dekoracije, oduševiti iznenadne goste

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 40

Potrebno vam je

  • 12 kom škampi
  • 4 kom mrkva, crvena
  • ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 list list bosiljka
  • 1 g luk ,crveni
  • 2 dl sok od cikle

Priprema

  1. Svježe škampe isperite pod mlazom hladne vode. Odvojite repove od glava. Repove pažljivo očistite, a od glava možete s malo korjenastog povrća skuhati riblji temeljac za neku drugu prigodu.
  2. Očišćene repiće škampi pažljivo nabodite na štapiće za ražnjiće i pokapajte maslinovim uljem.
  3. Pržite na srednje jakoj vatri s obiju strana.
  4. Mrkvu izrežite na trakice i kratko skuhajte u posoljene vode.
  5. Luk izrežite na ploške – polumjesece - i kratko kuhajte u soku od cikle da poprime lijepu crvenkastu boju. Maslinovo ulje miksajte sa bosiljkom u finu kremu štapnim mikserom.

Brzo i ukusno jelo kojim ćete, ako se potrudite oko dekoracije, oduševiti iznenadne goste

Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.