gastro postao
Odličan recept sa škampima na maksički način
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 160
Potrebno vam je
- 36 kom škampi
- 15 režanj češnjak
- sol
- svježe mljeveni papar
- vinski ocat
- 3 žlica ulje maslinovo
- 80 g maslac, slani
- 3 žlica sok od limete
Priprema
- Razrežite škampe s donje strane, ali nemojte ih do kraja otvoriti. Odstranite crnu žilu ako se vidi.
- U mikseru sameljite cijele režnje češnjaka, sol, papar i ocat. U toj smjesi marinirajte škampe oko 30 minuta.
- Ugrijte ulje i maslac u loncu. Dodajte mljeveni češnjak i pirjajte dok ne poprimi zlatno-smeđu boju, oko 3 minute.
- Dodajte škampe s ljušturama okrenutima prema gore. Smanjite vatru, poklopite i kuhajte 2-3 minute dok škampi na potamne.
- Poškropite sokom limete i maknite s vatre.