gastro postao
Jedan od najdražih ljetnih okusa spravite kod kuće.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 192
Potrebno vam je
- 300 ml vrhnje, tekuće
- 300 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 1 kom mahuna vanilije
- 6 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 175 g šećer, kristal
- 1 mala žlica ekstrakt vanilije
Priprema
- Pomiješajte vrhnje i mlijeko u tavi. Ostružite sjemenke vanilije i dodajte ih u smjesu. Dodajte i mahunu. Pustite da zavrije pa maknite s plamena i ostavite deset minuta.
- Izmiksajte žumanjke, šećer i ekstrakt vanilije. Tucite dok ne postane blijede boje i zalijte mlijekom te vratite sve u čistu tavu. Kuhajte na slaboj vatri pet minuta dok se malo ne zgusne.
- Ohladite pa stavite u hladnjak na 30 minuta. Stavite u plastičnu zdjelu i stavite u zamrzivač. Kad se rubovi smrznu, izvadite, izmiksajte te vratite u zamrzivač i ponovite dva puta.
Izvor Skuhatćute