Recepti 24. siječnja 2017.

Slasni hit: Kolutići od luka i slanine u pivu

foto: Screenshot
gastro postao gastro.24sata.hr
Idealan snack uz koji će gledanje utakmica postati još zanimljivije

Prženi luk već smo isprobali, prženoj slanini teško odolijevamo, a o pivu da i ne pričamo. Sada smo odlučili isprobati kombinaciju luka, slanine i piva i uvjereni smo da će nas u potpunosti osvojiti. Isprobajte i vi!

Bit će vam potreban jedan veći luk, nekoliko kriški slanine, pivo i brašno. Smjesi možete dodati i dodatke po svojoj želji. Čili ili kakav drugi, jači začin odlično će se složiti u kombinaciji s ovim sjajnim namirnicama.

Luk nasjeckajte na ploške. Odaberite samo ono najveće pa ih omotajte slaninom. Spremite ih u posudu za pečenje koju ste obložili folijom i pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.

Za to vrijeme pripremite smjesu od piva. Pomiješajte jednake količine brašna i griza. Dodajte jednu žlicu češnjaka u prahu i sve zalijte limenkom piva. Kada dobijete smjesu nalik onoj za palačinke, spremni ste za prženje. Pečene kolutiće umočite u smjesu i pržite.

Kolutiće poslužite uz omiljeni umak i zahrskajte u slast! 

Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu!
Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.