Recepti 30. studenoga 2016.

Slasno i jednostavno: Slana pita od blitve i feta sira

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
U svega pola sata, te slani sir i blitvu - i fina zelena pita je spremna. Dopustite da vas osvoji u svako doba dana.

Koristite li kupovno tijesto, za pripremu ove pite trebat će vam svega pola sata. Samo pomiješajte sastojke, rasporedite ih po lisnatom tijestu i zapecite. Slani feta sir odlično će se složiti s finom blitvom, a zajedno će stvoriti savršen ručak, večeru ili međuobrok. Feta sir možete zamjeniti svježim kravljim ili kozjim sirom ili skutom. Upustite se u pripremu ove pite pa iznenadite nepce nečim zbilja posebnim.

Potrebno vam je:

  • 1 pakiranje lisnatog tijesta
  • 500 g blitve
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 8 žlica maslaca
  • 1 jaje
  • 200 g feta sira
  • 2 žlice sjeckanog kopra
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Blitvu operite i odrežite joj tvrđe dijelove.
  2. Blanširajte je kratko u vrućoj vodi, tek da lagano povene.
  3. Ocijedite je i nasjeckajte na sitno.
  4. Tijesto razvaljajte da bude nešto veće od veličine kalupa.
  5. U posudi pomiješajte nasjeckanu blitvu, feta sir, jaje i kopar pa tu smjesu rasporedite po tijestu.
  6. Višak tijesta pustite da padne na nadjev.
  7. Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta ili dok tijesto ne dobije boju.

Dobar tek!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.