Recepti 03. listopada 2014.

Slastan buncek pečen u pivu

gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljivi buncek u još primamljivijem ruhu

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 33

Potrebno vam je

  • 1 kom svinjska koljenica 
  • svježe mljeveni papar
  • sol
  • 2 žlica ulje, biljno
  • 1.25 šalica goveđi temeljac
  • 1 šalica crno pivo
  • 2 kom luk ,crveni
  • 500 g celer, korijen
  • 4 mala žlica kukuruzni škrob

Priprema

  1. Operite koljenicu i posušite je papirnatim ručnikom. Natrljajte koljenicu solju i paprom.
  2. Zagrijte ulje u tavi i popržite meso sa svih strana. Dodajte temeljac i stavite peći 100 min na 205°C.
  3. Pivo pomiješajte sa žličicom soli pa time polijevajte koljenicu svakih 15 min. Nakon 70 min pečenja dodajte četvrtine luka i komade celerova korijena te sve izmiješajte sa sokom od pečenja. Povećajte temperaturu na 220°C i pecite još pola sata.
  4. Izvadite povrće i koljenicu iz tave i pokrijte, a umak začinite prema želji i dodajte škrob. Poslužite s kiselim kupusom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.