Recepti 19. ožujka 2017.

Slatka uživanja: Muffini s bananom i lješnjacima

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kombinacija banane i lješnjaka obećavajuća je, a sada ćete saznati i zašto!

Osnovna smjesa za muffine zapravo je sve što vam treba u cijeloj ovoj priči.

Dodajte joj jednu bananu i pola šalice prženih i nasjeckanih lješnjaka i dobili ste svoj novi najdraži doručak (ili ručak, večeru...). 

Za ove muffine ne treba previše znanja i spretnosti u kuhinji pa ih  slobodno možete raditi i s djecom, ili - dati njima da ih sami naprave! Sigurni smo da bi ih to oduševilo i potaklo da se malo više uključe u pripremu hrane i slastica.

Gotove muffine možete ponijeti na posao ili u školu i imati obrok koji ste sami pripremili!

Sastojci:

  • 2 1/2 šalice glatkog brašna
  • 1/2 šalice šećera
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1 1/4 šalice mlijeka
  • 1/2 šalice ulja
  • 1 jaje
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 banana
  • 1/2 šalice prženih, grubo sjeckanih lješnjaka

Priprema: 

  1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
  2. Pomiješati suhe sastojke i pola lješnjaka u jednoj posudi
  3. U drugoj posudi pomiješati vlažne sastojke i bananu (zdrobiti ju vilicom prije)
  4. Uliti vlažne sastojke u mokre i sve dobro izmiješati špatulom
  5. Napuniti kalupe za muffine smjesom (1/3 kalupa) i peći u zagrijanoj pećnici  oko 20 minuta - dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
  6. Poslužite tople uz šalicu mlijeka i uživajte.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.