Recepti 12. studenoga 2016.

Priprema za snijeg: Slatki zalogaj od bijele čokolade

Slatki zalogaj od bijele čokolade
gastro postao gastro.24sata.hr
Naš bloger Dino pripremio je slatko iznenađenje za kišne dane

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 515

Biskvit

  • 8 kom jaje kokošje
  • 100 g šećer, kristal
  • 150 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom prašak za pecivo
  • 50 g tamna čokolada
  • 30 ml ulje suncokretovo

Pjenica od čokolade i bučinog ulja

  • 200 g bijela čokolada
  • 200 ml vrhnje za šlag
  • 1 kom mahuna vanilije
  • 500 ml šlag
  • 150 ml ulje bučino

Priprema

  1. Odvojite bjelanjak od žumanjka. Bjelanjak izmiksajte u čvrsti snijeg, a žumanjke miksajte sa šećerom dok se ne napravi fina gusta krema.
  2. Zatim dodajte ulje, brašno, prašak za pecivo i rastopljenu čokoladu. Sve dobro izmiksajte i lagano umiješajte bjelanjak.
  3. Pecite u zagrijanoj pećnici 15 min na 170.
  4. Za to vrijeme na pari rastopite čokoladu i dodajte prokuhano slatko vrhnje. Dobro promiješajte da se sastojci sjedine.
  5. Dodajte sjemenke vanilije i bučino ulje. Promiješajte I rashladite, zatim lagano umiješajte tučeni biljni šlag.
  6. Pjenicu prelijte preko rashlađenog biskvita i ostavite barem pola sata u hladnjaku da se sastojci prožmu.
  7. Hladno servirajte mousse od bijele čokolade i bučinog ulja ukrašen bobičastim voćem i svježom metvicom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.