gastro postao
Naš bloger Dino pripremio je slatko iznenađenje za kišne dane
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 515
Biskvit
- 8 kom jaje kokošje
- 100 g šećer, kristal
- 150 g pšenično brašno, bijelo
- 1 kom prašak za pecivo
- 50 g tamna čokolada
- 30 ml ulje suncokretovo
Pjenica od čokolade i bučinog ulja
- 200 g bijela čokolada
- 200 ml vrhnje za šlag
- 1 kom mahuna vanilije
- 500 ml šlag
- 150 ml ulje bučino
Priprema
- Odvojite bjelanjak od žumanjka. Bjelanjak izmiksajte u čvrsti snijeg, a žumanjke miksajte sa šećerom dok se ne napravi fina gusta krema.
- Zatim dodajte ulje, brašno, prašak za pecivo i rastopljenu čokoladu. Sve dobro izmiksajte i lagano umiješajte bjelanjak.
- Pecite u zagrijanoj pećnici 15 min na 170.
- Za to vrijeme na pari rastopite čokoladu i dodajte prokuhano slatko vrhnje. Dobro promiješajte da se sastojci sjedine.
- Dodajte sjemenke vanilije i bučino ulje. Promiješajte I rashladite, zatim lagano umiješajte tučeni biljni šlag.
- Pjenicu prelijte preko rashlađenog biskvita i ostavite barem pola sata u hladnjaku da se sastojci prožmu.
- Hladno servirajte mousse od bijele čokolade i bučinog ulja ukrašen bobičastim voćem i svježom metvicom.