Recepti 19. ožujka 2017.

Slatko ljuti pileći medaljoni za prste polizati

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zaboravite na kupovne pileće medaljone, najbolje ćete pripremiti kod kuće uz pomoću samo nekoliko sastojaka

Odličan trik koji će donijeti bogatije i jače okuse bit će miješanje krušnih mrvica sa začinima. Kombinirajte omiljene ljutkaste začine pa se zaigrajte sjajnim aromama.
Piletinu možete pripremati u pećnici ili dubokom ulju, a zatim poslužiti uz fini čili umak na bazi rajčice i dodataka kao što su tabasco ili svježe čili papričice.
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Potrebno vam je:

  • 2 komada pilećih prsa
  • 200 g brašna
  • 2 jaja
  • 250 g krušnih mrvica
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica kajenskog papra
  • 1 žličica soli
  • Prstohvat papra

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  2. Pileća prsa nasjeckajte na manje komadiće.
  3. Pripremite tri dublja tanjura ili posudice.
  4. Jednu napunite brašnom, drugu razmućenim jajima koja ste posolili, a treću krušnim mrvicama, kajenskim paprom, češnjakom u prahu i paprom.
  5. Piletinu najprije ubacite u brašno, zatim u jaja, a na kraju u mrvice i začine.
  6. Komadiće piletine dobro zavaljajte u mrvice kako bi bili u potpunosti obloženi.
  7. Prebacite ih na papir za pečenje i ubacite u zagrijanu pećnicu.
  8. ​Pecite oko 15 minuta, a nakon sedam minuta preokrenite kako bi se meso s obje strane ispeklo jednako.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.