Recepti 18. studenoga 2016.

Mali trikovi: Najslađi način da potrošite prezrele banane

foto: thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ubacite ih u smoothie, napravite zdrave palačinke ili iskoristite neki od naših savjeta za još slađe uživanje u bananama.

Banane sa smeđom korom ne izgledaju privlačno u košari za voće, niti vas vuku da ih pojedete. No kada biste ih zakamuflirali u jednostavne deserte, one bi mogle postati ukusne slastice koje ćete vrlo lako obožavati. Donosimo vam nekoliko prijedloga.

Pripremite jednostavne energetske pločice od banana i samo tri druga sastojka. Trebat će vam zobene pahuljice, bilo kakvi orašasti plodovi, začini i banana. Orašaste plodove tostirajte i nasjeckajte, bananu pretvorite u pire pomoću vilice, a zatim dodajte zobene pahuljice i začine poput cimeta ili anisa pa sve dobro pomiješajte. Pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta.

 | Author: thinkstock foto: thinkstock

Napravite milkshake koji će vas oduševiti okusima. Smrznite bananu, a kada je dovoljno hladna, ubacite je u blender zajedno s maslacem od kikirikija i otopljenom čokoladom. Dodajte mlijeko i miksajte dok ne dobijete savršeno kremasti shake. 

Umočite ih u čokoladu. Nema bolje kombinacije od slatkih banana uronjenih u finu, tamnu čokoladu. Posipati ih možete i sjeckanim orašastim plodovima, kokosom ili drugim dodatkom po želji pa navaliti na jednostavan najslađi desert.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.