gastro postao
Naša nova blogerica Tihana Topčić ima rješenje za one kojima su klasični browniesi preslatki
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 519
Brownies
- 250 g badem, oljušteni suhi
- 150 g orah, suhi
- 100 g indijski oraščić
- 1 mala žlica kava instant
- 150 g kakao u prahu, nezašećereni
- 100 g kokosovo brašno
- ekstrakt vanilije
- 1 prstohvat sol
- 500 g datule, sušene
- 25 ml agavin sirup
Preljev
- 50 g tamna čokolada
- krupna morska sol
Priprema
- U blender stavite 200 ml badema, 100 ml oraha, 50 ml indijskih oraščića i žličicu kave te usitnite do finog praha.
- Dodajte kokosovo brašno, kakao, ekstrakt vanilije, prstohvat soli i blendajte sve zajedno dok se sve fino ne sjedini.
- Prebacite mješavinu u drugu zdjelu.
- Datulje stavite u blender i usitnite do što manjih komadića.
- Dodajte mix orašastih plodova i sirup od agave i sve dobro izblendajte dok ne dobijete smjesu sličnu "tijestu".
- Nasjeckajte 50 ml badema, 50 ml oraha i 50 ml indijskih oraščića i dodajte smjesi.
- Još jednom sve dobro izmiješajte.
- Smjesu stavite na pek papir i dobro rukama pritisnite.
- Stavite u hladnjak na min sat vremena.
- Čokoladu otopite, prelijte preko browniesa te pospite krupnom morskom soli.