Recepti 13. listopada 2014.

Slatko-slani browniesi

Slatko-slani browniesi
gastro postao gastro.24sata.hr
Naša nova blogerica Tihana Topčić ima rješenje za one kojima su klasični browniesi preslatki

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 519

Brownies

  • 250 g badem, oljušteni suhi
  • 150 g orah, suhi
  • 100 g indijski oraščić
  • 1 mala žlica kava instant
  • 150 g kakao u prahu, nezašećereni
  • 100 g kokosovo brašno
  • ekstrakt vanilije
  • 1 prstohvat sol
  • 500 g datule, sušene
  • 25 ml agavin sirup

Preljev

  • 50 g tamna čokolada
  • krupna morska sol

Priprema

  1. U blender stavite 200 ml badema, 100 ml oraha, 50 ml indijskih oraščića i žličicu kave te usitnite do finog praha.
  2. Dodajte kokosovo brašno, kakao, ekstrakt vanilije, prstohvat soli i blendajte sve zajedno dok se sve fino ne sjedini.
  3. Prebacite mješavinu u drugu zdjelu.
  4. Datulje stavite u blender i usitnite do što manjih komadića.
  5. Dodajte mix orašastih plodova i sirup od agave i sve dobro izblendajte dok ne dobijete smjesu sličnu "tijestu".
  6. Nasjeckajte 50 ml badema, 50 ml oraha i 50 ml indijskih oraščića i dodajte smjesi.
  7. Još jednom sve dobro izmiješajte.
  8. Smjesu stavite na pek papir i dobro rukama pritisnite.
  9. Stavite u hladnjak na min sat vremena.
  10. Čokoladu otopite, prelijte preko browniesa te pospite krupnom morskom soli.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.