gastro postao
Umjesto koromača, ako vam ne paše okusom, možete s tjesteninom gratinirati i patlidžane ili bilo koje drugo povrće
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 793
Potrebno vam je
- 400 g komorač, list
- 250 g tjestenina s jajima
- 4 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 2 dl vrhnje za kuhanje
- 1 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- začinsko bilje
- 50 g maslac, slani
- 50 g pšenično brašno, bijelo
- 200 g gouda punomasni
- sol
- papar
Priprema
- Koromač raščetvorite po duljini i narežite ga na ploške. Kuhajte ga s tjesteninom u slanoj vodi desetak minuta.
- Na maslacu popržite brašno za bešamel, zalijte ga mlijekom pa kad se ohladi, dodajte žumanjke i vrhnje te koncentrat rajčice. Začinite ga mješavinom začina.
- Na dno vatrostalne posude koju ste premazali maslacem stavite malo bešamela s vrhnjem i jajima, tjesteninu i koromač koji ste prethodno prema potrebi posolili i popaprili te sve zalijte ostatkom umaka.
- Na vrh stavite kriške sira i listiće maslaca te zapecite u pećnici na 200°C oko 20 minuta.