Recepti 09. listopada 2014.

Složenac od integralne tjestenine i koromača

gastro postao gastro.24sata.hr
Umjesto koromača, ako vam ne paše okusom, možete s tjesteninom gratinirati i patlidžane ili bilo koje drugo povrće

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 793

Potrebno vam je

  • 400 g komorač, list
  • 250 g tjestenina s jajima
  • 4 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 2 dl vrhnje za kuhanje
  • 1 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • začinsko bilje
  • 50 g maslac, slani
  • 50 g pšenično brašno, bijelo
  • 200 g gouda punomasni
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Koromač raščetvorite po duljini i narežite ga na ploške. Kuhajte ga s tjesteninom u slanoj vodi desetak minuta.
  2. Na maslacu popržite brašno za bešamel, zalijte ga mlijekom pa kad se ohladi, dodajte žumanjke i vrhnje te koncentrat rajčice. Začinite ga mješavinom začina.
  3. Na dno vatrostalne posude koju ste premazali maslacem stavite malo bešamela s vrhnjem i jajima, tjesteninu i koromač koji ste prethodno prema potrebi posolili i popaprili te sve zalijte ostatkom umaka.
  4. Na vrh stavite kriške sira i listiće maslaca te zapecite u pećnici na 200°C oko 20 minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.