gastro postao
Nema ništa finije nego njoke koje se tope u ustima
Domaći mekani njoki, špinat, puno sira i začini... Može li bolje od ovog?
Upustite se u avanturu i napravite sami domaće njoke koje ćete zapeći sa špinatom i obiljem sira.
Potrebno vam je:
Za njoke
- 700 g krumpira
- 250 g glatkog brašna
- 2 jaja
- 1 žličica parmezana
- muškatni oraščić
- 1 žlica maslaca
- sol
Za nadjev:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 250 g špinata
- 125 g Mozzarelle
- 150 g sir Tilzita
- 2 jaja
- 250 g ricotte
- 150 ml mlijeka
- 50 g parmezana
- muškatni oraščić
- papar
Priprema:
- Krumpir skuhajte u slanoj vodi.
- Sve sastojke za njoke dobro umijesite i razdijelite u nekoliko hrpica pa razvaljajte na duguljaste rolice debljine palca.
- Narežite na manje komade. Kuhajte ih u zasoljenoj vodi nekoliko minuta.
- Ugrijte pećnicu na 180°C.
- Skuhajte špinat.
- Stavite njoke u vatrostalnu posudu pa po njima rasporedite kuhani špinat. Zatim dodajte mozzarellu i sir Tilzit ili goudu.
- Pomiješajte u zdjeli jaja, ricottu, mlijeko, muškatni oraščić i papar.
- Dodajte 25 grama parmezana i prelijte smjesu preko njoka.
- Pospite ostatkom parmezana te pecite 20 do 25 minuta
Dobar tek!!