gastro postao
Bogati povrtni složenac predstavlja zdrav i ukusan obrok
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 189
Potrebno vam je
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 3 kom krumpir, zreli
- 2 režanj češnjak
- crvena paprika
- svježi timijan
- 1 kom peršin, list
- 350 g rajčica, crvena
- 2 žlica pasirana rajčica (passata)
- 400 g slanutak, konzerva
- 400 g pileći temeljac
- 400 g mladi špinat
Priprema
- Na žlici zagrijanog maslinovog ulja pirjati luk, krumpir, narezan na veće komade, češnjak uz dodatak crvene paprike, timijana I peršina. Smanjiti jačinu vatre I kuhati 15-ak minuta povremeno miješajući.
- Dodati narezane rajčice, pastu od rajčica, slanutak I temeljac, začiniti sa soli I paprom po ukusu, poklopiti posudu I kuhati još 15-ak min, odnosno dok krumpir omekša.
- Špinat posebno kuhati u ključaloj vodi 6-8 minuta. Kada je kuhan, ocijediti i dodati je u složenac.
- Nakon serviranja u tanjur, složenac poprskati žličicom maslinova ulja I ukrasiti peršinom.