Recepti 13. listopada 2014.

Složenac sa špinatom i povrćem

Složenac sa špinatom i povrćem
gastro postao gastro.24sata.hr
Bogati povrtni složenac predstavlja zdrav i ukusan obrok

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 189

Potrebno vam je

  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 3 kom krumpir, zreli
  • 2 režanj češnjak
  • crvena paprika
  • svježi timijan
  • 1 kom peršin, list
  • 350 g rajčica, crvena
  • 2 žlica pasirana rajčica (passata)
  • 400 g slanutak, konzerva
  • 400 g pileći temeljac
  • 400 g mladi špinat

Priprema

  1. Na žlici zagrijanog maslinovog ulja pirjati luk, krumpir, narezan na veće komade, češnjak uz dodatak crvene paprike, timijana I peršina. Smanjiti jačinu vatre I kuhati 15-ak minuta povremeno miješajući.
  2. Dodati narezane rajčice, pastu od rajčica, slanutak I temeljac, začiniti sa soli I paprom po ukusu, poklopiti posudu I kuhati još 15-ak min, odnosno dok krumpir omekša.
  3. Špinat posebno kuhati u ključaloj vodi 6-8 minuta. Kada je kuhan, ocijediti i dodati je u složenac.
  4. Nakon serviranja u tanjur, složenac poprskati žličicom maslinova ulja I ukrasiti peršinom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.