Recepti 16. kolovoza 2016.

Kombinacija za čistu peticu: Smokve i šljive u slanini

Smokve u slanini
gastro postao gastro.24sata.hr
Kombinacija voća i mesa koju morate probati

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 154

Potrebno vam je

  • 6 kriška slanina suha (prerašt. mršava)
  • 6 kom smokve zelene, zrele
  • 6 kom šljive, suhe
  • 12 kom orah, suhi
  • 1 žlica med, vrcani
  • 100 g gouda punomasni

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 220°C. Kriške slanine prepolovite i kratko ih zagrijte u mirovalnoj. Kad se slanina ohladi, smokvama odrežite peteljku pa ih zarežite prema dnu. Izvadite šljivama košticu.
  2. Napunite smokve orasima, a šljive sirom. Omotajte voće slaninom i učvrstite čačkalicom. Pecite od 10 do 15 minuta. Nakon prvih sedam minuta okrenite šljive i smokve kako bi se ispekle i s druge strane. Prije posluživanja pokapajte medom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.