gastro postao
Počastite se domaćim jogurtom
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 175
Potrebno vam je
- 400 g kompot od krušaka
- 2 šalica ab kultura od vanilije
- 72 g šećer, kristal
- 1 prstohvat mljeveni cimet
Priprema
- Kruške ocijedite i sačuvajte pola šalice soka od kompota.
- Kruške usitnite u blenderu ili štapnim mikserom do pirea.
- Pire od krušaka pomiješajte sa sokom kompota, jogurtom, šećerom i cimetom. Sve sastojke dobro izmiješajte i prebacite u plastičnu posudu sa poklopcem ili u aparat za sladoled te slijedite upute proizvođača.
- Napunjenu plastičnu posudu stavite u zamrzivač na minimalno nekoliko sati, odnosno dok se sadržaj ne smrzne. Tijekom smrzavanja, promiješajte sadržaj svakih sat vremena.