Recepti 03. listopada 2014.

Sočne lazanje s raviolima

gastro postao gastro.24sata.hr
Umjesto listova za lazanje upotrijebite raviole, po želji one sa sirom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 821

Potrebno vam je

  • 1.50 šalica pasirana rajčica (passata)
  • 570 g ravioli
  • 280 g smrznuti špinat
  • 1 šalica mozzarella
  • 2 žlica parmezan
  • paprika u prahu
  • 1 žlica ulje, biljno

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 190°C. Namastite posudu za pečenje. Ulijte u nju pola šalice umaka za rajčicu. Prekrijte dno posude s pola raviola u jednom sloju. Polijte raviole s pola šalice umaka pa pospite špinatom i s pola šalice mozzarelle. Ponovite postupak s preostalim raviolima, umakom od rajčice i mozzarellom. Pospite parmezanom i, prema želji, mljevenom crvenom paprikom.
  2. Pokrijte aluminijskom folijom i pecite pola sata. Maknite foliju i pecite dok se ne počnu stvarati mjehurići te tijesto ne počne postajati smeđe, oko deset minuta. Ohladite pet minuta i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.