gastro postao
Bogati doručak s raštikom prema receptu chefa Zdravka Perića
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 1
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 604
Potrebno vam je
- 50 g raštika
- 50 g slanina suha, masna
- 1 kriška kruh pšenični, bijeli
- 1 kom jaje kokošje
Priprema
- Raštiku skuhajte u ključaloj vodi 5 do 6 minuta, zatim je izvadite i šokirajte hladnom vodom.
- Sotirajte raštiku na masnoći, na kojoj ste prethodno prepržili slaninu, dok ne omekša i dobije lijep okus slanine.
- Prepržite jaje na masnoći do željene tvrdoće (preporučujem vrlo mekani žumanjak).
- Tostirajte kruh i poslažite na njega sotiranu raštiku, jaje i slaninu. Pažljivo začinite krupnom solju i svježe mljevenim paprom.
Izvor Zdravko Perić