Recepti 13. listopada 2014.

Špageti s češnjakom i čili papričicama

gastro postao gastro.24sata.hr
Jelo koje špagetima daje sasvim novu kulinarsku dimenziju

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 675

Potrebno vam je

  • 160 g špageti
  • 2 režanj češnjak
  • 1 kom čili papričica
  • 1 žlica peršin, list
  • 8 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol

Priprema

  1. Stavite kuhati vodu za špagete.
  2. Očistite češnjak i nasjeckajte ga na sitno.
  3. Nasjeckajte peršin.
  4. Očistite peperoncino od koštica. Koštice ne koristite jer su previše ljute. Isjeckajte papričicu na sitno.
  5. Na jako laganoj vatri zagrijte na tavi osam žlica maslinovog ulja. Zagrijavajte ga, ali ne smije doći do točke vrelišta. Bitno je samo da je toplo. Ovo možete postići i držanjem tave u zraku sedam, osam centimetara iznad vatre.
  6. Dodajte zagrijanom maslinovom ulju nasjeckani češnjak i peperoncino (čili papričicu).
  7. Miješajte oko minutu na laganoj vatri. Ugasite vatru i ostavi sa strane neka se malo marinira, zatim dodajte peršin i sve dobro pomiješajte.
  8. Stavite kuhati špagete u dobro posoljenu vrelu vodu.Špageti moraju biti kuhani "al dente".
  9. Dodajte pola dl vode u kojoj su se kuhali špageti u maslinovo ulje s češnjakom, peperoncinom (čili papričicom) i peršinom.
  10. Dodajte špagete i sve dobro promiješajte. Ako nije dovoljno slano dodajte još malo soli. Poslužite vruće.

Izvor Zdrava Krava

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.