gastro postao
Tjestenine gotovo svi obožavaju, a jedna od najpopularnijih izvedbi je carbonara i njezine varijante
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 566
Potrebno vam je
- 2 kom jaje kokošje
- 2 dl vrhnje za kuhanje
- sol
- svježe mljeveni papar
- mješavina suhih začina
- 20 g parmezan
- 1 kom crni luk
- 1 dl vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
- 2 režanj češnjak
- 50 g panceta
- 200 g špageti
Priprema
- Umutite dva jaja, dodajte polumasno vrhnje, malo soli, papar i mirisne trave po ukusu, te naribani tvrdi sir (parmezan). Sve ponovo umutite.
- Zazlatite na ugrijanom ulju nasjeckanu glavicu crvenog luka, prelijte s 1 dl vina i pržite dok vino ne ispari, a luk omekša, dodajte 2 - 3 sitno nasjeckana češnja češnjaka i na kockice nasjeckanu dimljenu mesnatu slaninu (pancetu). Pržite dok slanina ne ispusti masnoću.
- U slanoj vodi skuhajte paketić špageta, ocijedite ih i vruće vratite u vruć lonac.
Tjestenine gotovo svi obožavaju, a jedna od najpopularnijih izvedbi je carbonara i njezine varijante