Recepti 25. travnja 2017.

Trio rio: Šparoge - prokulice - široki rezanci

Šparoge - prokulice - široki rezanci
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Za ručak pripremite ukusno i originalno jelo od šparoga, prokulica i rezanaca... Da, kombinacija je genijalna!

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 767

Potrebno vam je

  • 500 g šparoge, vrtne
  • 15 kom prokulica
  • 400 g široki rezanci
  • 0.50 dl ulje maslinovo
  • 0.50 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • 1 kom vrhnje za kuhanje
  • 1 kom mladi luk
  • 2 režanj češnjak
  • 5 list bosiljak, vezica
  • 1 vezica peršin, list
  • 0.50 šalica parmezan
  • 2 žlica sol
  • 0.25 mala žlica papar
  • 500 g šampinjoni (uzgojeni)

Priprema

  1. Šparoge operite, otkinite im donji tvrdi dio i narežite na oko dva cm, a prokulice prerežite na pola i stavite kuhati sa šparogama u slanu vodu. Pripremite i stavite kuhati široke rezance, također u slanu vodu, a dok se rezanci kuhaju, na malo ulja propirjajte šampinjone narezane na listiće.
  2. Kad su gotovi, izvadite ih, dodajte preostalo ulje te na njemu popržite mladi luk. Kad opusti, dodajte češnjak. Čim češnjak zamiriše, ubacite povrće, šampinjone, vino, sol i papar, promiješajte i samo minutu pirjajte da se svi sastojci prožmu. Tada ubacite vrhnje za kuhanje i široke rezance, obilno pospite peršinom, promiješajte, dodajte usitnjeni bosiljak, promiješajte i pustite još dvije minute da se ponovno svi sastojci prožmu.
  3. Poslužite toplo, ukrasite jelo kao pravi majstor kuhinje, a zatim ukras od bosiljka bacite. Pospite jelo naribanim parmezanom te poslužite uz salatu od matovilca s crvenim grahom, bučinim uljem i balzamičkim octom.

Za ručak pripremite ukusno i originalno jelo od šparoga, prokulica i rezanaca prema receptu čitatelja magazina Skuhatćute

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.