Recepti 13. listopada 2014.

Srdele u savuru

Srdele u savuru
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavno i praktično jelo za prste polizati, a još se k tomu može i duže vrijeme držati u hladnjaku i jesti kao hladno predjelo.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 151

Potrebno vam je

  • 500 g srdela
  • 250 g ljubičasti luk
  • 0.75 l vinski ocat
  • 1.50 dl ulje maslinovo
  • 3 list lovorov list
  • 1 grančica ružmarin
  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • peršin, list
  • oštro brašno
  • ulje, biljno
  • sol
  • papar u zrnu

Priprema

  1. Očisite srdele (uklonite glavu i ljuskice).
  2. Posolite, uvaljajte u brašno i ispržite na ulju.
  3. Poslužite na kuhinjski papir kako bi upio višak masnoće.
  4. U drugoj tavi na maslinovom ulju zažutite luk nasjeckan na polumjesece. Posolite, dodajte papar, lovor i ružmarin.
  5. Dodajte grožđice, a ako ih ne volite, može i bez njih te prokuhani savur. Savur napravite od maslinovog ulja, kvasine, vode, malo peršina, korica od limuna, malo šećera, grančice ružmarina, lovora i papra u zrnu.
  6. Položite pečene srdele u zdjelu i prelijte ohlađenim savurom.
  7. Ovako pripremljene srdele možete držati i do tjedan - dva u hladnjaku.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.