gastro postao
Jednostavno i praktično jelo za prste polizati, a još se k tomu može i duže vrijeme držati u hladnjaku i jesti kao hladno predjelo.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 151
Potrebno vam je
- 500 g srdela
- 250 g ljubičasti luk
- 0.75 l vinski ocat
- 1.50 dl ulje maslinovo
- 3 list lovorov list
- 1 grančica ružmarin
- 1 mala žlica šećer, kristal
- peršin, list
- oštro brašno
- ulje, biljno
- sol
- papar u zrnu
Priprema
- Očisite srdele (uklonite glavu i ljuskice).
- Posolite, uvaljajte u brašno i ispržite na ulju.
- Poslužite na kuhinjski papir kako bi upio višak masnoće.
- U drugoj tavi na maslinovom ulju zažutite luk nasjeckan na polumjesece. Posolite, dodajte papar, lovor i ružmarin.
- Dodajte grožđice, a ako ih ne volite, može i bez njih te prokuhani savur. Savur napravite od maslinovog ulja, kvasine, vode, malo peršina, korica od limuna, malo šećera, grančice ružmarina, lovora i papra u zrnu.
- Položite pečene srdele u zdjelu i prelijte ohlađenim savurom.
- Ovako pripremljene srdele možete držati i do tjedan - dva u hladnjaku.