Recepti 13. listopada 2014.

Sriracha iz kućne radinosti

Sriracha iz kućne radinosti
gastro postao gastro.24sata.hr
Umak podrijetlom iz Tajlanda koji možete poslužiti uz meso, ribu, ali i uz jaja, juhe i koktele

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 237

Potrebno vam je

  • 750 g čili papričica
  • 6 režanj češnjak
  • 4 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 1 žlica sol
  • 0.50 šalica vinski ocat, bijeli

Priprema

  1. Očistite papričice od peteljki i cijele ih stavite u mikser, zajedno sa češnjakom, šećerom i soli. Miksajte sve dok se smjesa dobro ne usitni.
  2. Potom premjestite smjesu u čistu staklenku i pustite da stoji i fermentira na sobnoj temperaturi 3-5 dana. Svaki dan promiješajte sadržaj.
  3. Nakon toga prelijte sadržaj u mikser, dodajte ocat i miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  4. Potom prelijte u gusto cjedilo koje ste stavili iznad lonca. Protisnite smjesu snažno uz pomoć špatule kroz gusto cjedilo, tako da odvojite zaostale koštice ili veće komade. Smjesu koju ste odvojili u loncu kratko prokuhajte 5-6 minuta. Kada se ohladi stavite u hermetički zatvorenu posudu i pohranite u hladnjaku do 6 mjeseci.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.